Luchtbehandeling

Duijzings Koeltechniek | Airco Maastricht

Luchtbehandeling

Naast airconditioning en koeltechniek zijn wij ook gespecialiseerd in luchtbehandeling. Luchtbehandeling is een brede term voor het behandelen van de lucht binnen een pand of ruimte. Hieronder valt bijvoorbeeld het verversen van lucht maar ook het koelen en verwarmen.

Warmteterugwinning - WTW

Het terugwinnen van energie uit de afvoerlucht wordt steeds belangrijker. De energieprijzen zullen blijven stijgen waardoor het steeds interessanter wordt om deze restwarmte effectief te benutten. Verschillende methodes van warmteterugwinning (WTW) worden toegepast.

Een rotor van metaalplaat waar de koude en warme lucht tegengesteld doorheen stroomt. De warme lucht warmt het wiel op waardoor de koude lucht wordt opgewarmd. Met een warmtewiel worden rendementen van ca. 80% bereikt.

Een vierkant pakket van metaalplaten waarbij de koude en warme lucht kruislings door het pakket gaan. De warme lucht warmt het pakket op waardoor de koude lucht wordt opgewarmd. Met een kruisstroomwisselaar worden rendementen van ca. 60% bereikt

Indien de afstand tussen de afvoerlucht en de toevoerlucht groot is, kan worden gekozen voor een twin-coil systeem. Hierbij wordt de warme lucht door een warmtewisselaar gevoerd waarmee een water/glycol mengsel wordt opgewarmd. Met een andere warmtewisselaar wordt de koude toevoerlucht opgewarmd. Een pomp zorgt voor de circulatie van het water/glycol mengsel tussen de beide warmtewisselaars. Met een twin-coil systeem worden rendementen van ca. 50% bereikt.

Luchtgordijn

Luchtgordijnen minimaliseren de hoeveelheid koude lucht dat een gebouw binnenkomt, terwijl het de warme lucht binnenhoud. Ze kunnen op elke veelgebruikte ingang geïnstalleerd worden, maar typische toepassingen omvatten winkelstraten, winkelcentra, ziekenhuizen, hotels, banken, fabrieken, magazijnen, pubs en clubs, restaurants en luchthavens. Als een vaak gebruikte deur geen luchtgordijn heeft, zal de warmte elke keer wanneer deze geopend wordt, op een natuurlijke manier ontsnappen. Vanwege natuurlijke convectie, zal de warme lucht aan de bovenkant naar buiten worden geduwd, waarna het vervangen wordt door koude lucht dat vanaf de bodem komt.


Warme lucht  Luchtgordijnen werken door het verstoren en minimaliseren van natuurlijke convectie en het bieden van een continue stroom van lucht die door een deuropening die een geconditioneerde ruimte bedient, gecirculeerd wordt. De binnenkomende koude lucht wordt geconditioneerd tot een temperatuur van ongeveer 20-25 °C. De warme lucht wordt uit verschillende bronnen, zoals directe elektrische verwarming en heet water onder lage, gemiddelde of hoge druk, gewonnen.

Duijzings Koeltechniek | Airco Maastricht

Aanvullende Informatie Nodig?

Wilt u meer weten over luchtbehandeling en de kosten van het installatie en de onderhoud? Neem dan gerust contact met ons op. Wij kunnen uw informeren over de mogelijkheden. Wij komen graag bij u kijken wat mogelijk is. Daarnaast bieden wij de optie om een vrijblijvende offerte op te stellen. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Voor vragen bel gerust op +31(0)6-10 17 30 25 of mail naar info@duijzingskoeltechniek.nl. Wij zullen uw vragen spoedig beantwoorden.

Onze onderhoudservice

Naast het plaatsen van uw nieuwe airco bieden wij ook onderhoud service aan. Wij zorgen ervoor dat uw airco elk jaar optimaal presteert.

Hulp Nodig?

+31(0)6-10 17 30 25

Contact met Duijzings

Heeft u een vraag of opmerking? Vul dan het contactformulier in.
U ontvangt zo snel mogelijk een reactie van ons.